180 de copii au participat la turneul caritabil de șah Rotary Iași Copou, ediția a IV-a

Clubul Rotary Iași Copou a organizat sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 10.00, în Palas Mall (zona Atrium), a patra ediție a Turneului de șah Rotary Iași Copou, competiție caritabilă dedicată copiilor. 

Turneul a avut 180 de participanți, dintre care 100 au fost copii cu posibilități materiale reduse (cu prioritate din mediul rural) din cadrul cluburilor partenere (A.C.S. Pionii Regelui și A.C.S. Gambit Huși). Taxa de participare a fost de 100 de lei/participant și a acoperit costurile participării precum și contribuție la fondul de burse dedicat copiilor din mediul rural cu posibilități materiale reduse. Cei 100 de copii cu posibilități materiale reduse au participat gratuit, taxele de participare fiind acoperite din sponsorizări. Fiecare participant a primit o șapcă, o gustare, apă și înghețată. Au fost acordate și 25 de premii în bani în valoare totală de 9900 de lei pentru copiii care au obținut cele mai bune rezultate, premiul cel mare fiind de 1200 de lei. Cei mici s-au bucurat și de prezența a două mascote alături de care au făcut poze în pauzele dintre runde. 

Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune sprijinirea copiilor din mediul rural, care practică sportul minții, prin participarea la o competiție ce le va oferi oportunitatea să își dezvolte pasiunea pentru șah dar și să acumuleze o experiență de concurs valoroasă. De asemenea, evenimentul țintește să genereze un fond de burse de care să beneficieze cât mai mulți copii din mediul rural care au talent deosebit la șah dar posibilități materiale insuficiente pentru a practica sportul minții în condiții decente. La cele patru ediții desfășurate până acum au participat 592 de copii care au primit premii în valoare de 27.600 de lei și s-a constituit un fond de burse în valoare de peste 100.000 de lei dedicat copiilor din mediul rural, cu posibilități materiale reduse, înscriși la cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei.

Mai multe informații despre eveniment: https://rotarycopou.ro/sah/

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția a patra, a fost organizat de Clubul Rotary Iași Copou, împreună cu ESET România (sponsor principal), Palas Mall, Federația Română de Șah, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Clubul de șah Gambit Huși, Clubul de șah Pionii Regelui Podu Iloaiei (parteneri), eDOC center, eHuman, Yonder, Leonidas, Ozono, Liria Events, Magenta Group (sponsori), Magic FM și Wink Public Multimedia (parteneri media). 

Distribuie acest proiect cu lumea!