oferit de

Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune sprijinirea copiilor din mediul rural, care practică acest sport, prin participarea la o competiție ce le va oferi participanților oportunitatea să își dezvolte pasiunea pentru șah dar și să acumuleze o experiență de concurs valoroasă. De asemenea, evenimentul țintește să genereze un fond de burse de care să beneficieze cât mai mulți copii din mediul rural care au talent deosebit la șah dar posibilități materiale insuficiente pentru a practica sportul minții în condiții decente. 

Pentru mulți dintre copiii din mediul rural, șahul este șansa la o viață mai bună. Cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei nu doar ajută copiii să practice șah, dar îi și motivează să aibă rezultate bune la școală. Le oferă nu numai oportunitatea de a juca șah și de a se perfecționa în acest sport, dar îi ajută și să nu abandoneze studiile. Nu de puține ori au strâns fonduri pentru a le oferi copiilor dispozitive pentru a le permite conectarea la școala online sau la cursurile de șah. Turneul de șah Rotary Iași Copou își propune să asigure un sprijin suplimentar pentru copiii din mediul rural pasionați de șah. 

Când?

29 mai 2021 / Ora 10:00

Unde?

Grădina Palas (zona patinoar)

Cum poți ajuta?

Și tu poți susține participarea unui copil din mediul rural la Turneul de șah Rotary Iași Copou. Donează și vei acoperi costurile participării la competiție a unui copil pasionat de șah dar cu posibilități materiale reduse. De asemenea, îi vei oferi un premiu garantat și o diplomă de participare, dar vei contribui și la fondul de burse dedicat celor mai performanți copii care sunt înscriși la cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei.

Poți dona 100 de lei și noi îți trimitem șapcă oficială a turneului, sau 200 de lei și vei primi un set de șah personalizat cu însemnele turneului.
Îți mulțumim!

Detalii de plată

Asociația Rotary Club Iasi Copou

CUI: 23628544

CONT: RO66 BACX 0000 0012 5955 8000 

deschis la Unicredit Bank – Sucursala Iași

Noi îți vom transmite numele copilului susținut în săptămâna precedentă evenimentului.

Organizatori

Rotary Iași Copou

Clubul Rotary Iași Copou și-a început activitatea în anul 2010, este unul dintre cele 5 cluburi din „capitala Moldovei” și unul dintre cele peste 35.000 de cluburi Rotary din întreaga lume. Încă de la momentul fondării, ne-am asumat misiunea de a încuraja excelența și accesul la educație a copiilor cu potențial intelectual peste medie dar cu posibilități materiale reduse, prin proiecte de strângere de fonduri organizate în comunitate.
Cel mai important proiect al clubului Rotary Iași Copou este Semimaraton Iași, prin care ne propunem să generăm fonduri pentru acordarea de burse care să asigure cazare și masă copiilor din mediul rural cu rezultate bune la învățătură care își doresc să studieze la licee de prestigiu din Iași.

Academia de șah Cotnari

Academia de Șah COTNARI oferă tuturor pasionaților de șah cursuri de cea mai înaltă calitate. Pe lângă aceste cursuri de șah oferim și alte ore din diferite materii necesare dezvoltării armonioase. Continuăm ceea ce s-a construit în anii 70-80 prin doamna Margareta Perevoznic – cetățean de onoare al Iașului. Avem o experiență de peste 25 de ani de muncă asiduă, care a adus rezultate pe măsură.

PARTENERI

Clubul de șah Gambit Huși

Clubul de Șah Gambit Huși a luat ființă în anul 2016 la inițiativa a cinci persoane din mun. Huși. În prezent are 10 seniori, 220 juniori legitimați la Federația Română de Șah și încă alți 100 copii nelegitimați. În județul Vaslui posibilitățile financiare ale locuitorilor sunt reduse. Un procent de peste 70% din copiii noștri sunt din mediul rural și foarte mulți dintre ei din familii în prag de sărăcie, familii monoparentale, copii luați în plasament, copii crescuți de bunici întrucât părinții muncesc în străinătate. În sate nu există posibilități pentru a face sport, nu avem terenuri de sport sau biblioteci dar noi am demonstrat că se poate face performanță când pui suflet. Copiii pe care îi antrenăm au povești de viață triste, dar posedă inteligență, voință și ambiție. Nu întâmplător aceștia au câștigat mari turnee, luptând de la egal la egal cu echipe puternice din Iași, Cluj sau București. Dat fiind faptul că absenteismul și abandonul școlar sunt frecvente în județul Vaslui, am impus ca regulă în club obligativitatea cursurilor școlare și a discuțiilor psihologice. Noi nu facem doar ȘAH, noi investim în educație, în cultivarea unor valori: respect, munca, seriozitate, punctualitate, responsabilitate, bun simț.

Clubul de șah Pionii Regelui

Pionii Regelui este o organizație non-guvernamentală de tip club sportiv ce și-a început activitatea șahistă în august 2018. Dorința noastră este de a promova șahul în mediul rural. Scopul este de a educa non-formal prin șah, insuflând noii generații următoarele capacități: concentrare, imaginație, strategie.
Nu considerăm că vârsta este un impediment, iar nivelul la care sportivul poate ajunge este ales de el.
Antrenamentele noastre sunt bazate pe metodologii avizate în SUA, Olanda sau Rusia, fiind profesioniste și pe deplin ajustabile vremurilor noastre.