Turneul de Șah Rotary Iași Copou

Sâmbătă, 29 mai 2021, a avut loc prima ediție a Turneului de șah Rotary Iași Copou, competiție caritabilă pentru susținerea copiilor din mediul rural care joacă șah. Au participat 100 de copii din mediul rural, fiecare primind o diplomă și un premiu de participare (rucsac, set piese de șah și fanionul turneului). La finalul competiției au fost 12 premianți, câte 3 la fiecare dintre cele 4 categorii, care au primit premii în valoare totală de 2800 de lei. De asemenea, prin generozitatea sponsorilor și donatorilor, s-a generat un fond de burse pentru copiii din mediul rural cu cele mai bune performanțe la șah în valoare de peste 20.000 lei.

Pentru mulți copii din mediul rural, șahul este șansa la o viață mai bună. Cluburile Gambit Huși și Pionii Regelui Podu Iloaiei, parteneri în organizarea turneului, nu doar ajută copiii să practice șah, dar îi și motivează să aibă rezultate bune la școală. Le oferă oportunitatea de a juca șah și de a se perfecționa în acest sport, dar îi ajută și să nu abandoneze studiile. Nu de puține ori au strâns fonduri pentru a le oferi copiilor dispozitive pentru a le permite conectarea la școala online sau la cursurile de șah. Turneul de șah Rotary Iași Copou și-a propus să asigure un sprijin suplimentar pentru copiii din mediul rural pasionați de șah și, din fericire, a reușit.

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția I, a fost organizat de Clubul Rotary Iași Copou și Academia de șah Cotnari, cu sprijinul sponsorilor (ESET România, Axa Farm, eCONT, MediBlue, eDOC center, QFORT, eHuman, The Makeup Shop, Liria, Fabrica de print) și partenerilor (Complexul Palas, Federația Română de Șah, Clubul de șah Gambit Huși, Clubul de șah Pionii Regelui Podu Iloaiei, Clubul de șah Gambitul Damei, Ziarul de Iași, Wink Public Multimedia).

Distribuie acest proiect cu lumea!