Semimaraton Iași 2022

Duminică, 17 aprilie 2022, Clubul Rotary Iași Copou a organizat, împreună cu Organizația Salvați Copiii Iași și Primăria Municipiului Iași, a șasea ediție a evenimentului caritabil Semimaraton Iași, cea mai mare competiție de alergare caritabilă din regiunea Moldovei. 

La competiție au participat 2150 de alergători. Din taxele de participare și contribuțiile sponsorilor s-a colectat suma de 45.700 de euro, care va fi folosită pentru sprijinirea a două cauze caritabile: burse de studiu pentru elevi din mediul rural, cu un coeficient de inteligență superior, susținuți de Rotary Iași Copou în colaborare cu Asociația Pro Ruralis și susținerea copiilor fără posibilități materiale care vor să meargă la școală, sprijiniți de Salvați Copiii Iași și. 

Ediția 2022 a avut loc cu sprijinul sponsorilor: Banca Transilvania, United Business Center, Conduent, Axafarm, ESET, Mediblue, Alten, HCL, Endava, Visma, The Makeup Shop, Thoughtworks, eHuman, Levi9, eCont, OSF, BMW APAN Motors Iași, Codeless. Partenerilor sportivi: Decathlon și AtletIS. Partenerilor media: Wink Public Multimedia, Getica OOH, Iași TV Life, United Media, Affichage România, Edeprint.ro și Unreel Media. Partenerilor instituționali: Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Iași și Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași. 

Ideea organizării unui semimaraton, competiție sportivă care supune concurenții unui efort fizic și psihic deosebit, s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui copil, fără resurse materiale sau financiare, pentru a finaliza studiile și a deveni o rotiță esențială în mecanismul societății noastre.

Toți membrii clubului nostru au absolvit studii superioare. E rândul nostru să susținem cauza unor copii excepționali și să le oferim șansa vitală a accesului la învățătură.

Din anul 2017, organizăm Semimaraton Iași în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii Iași.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe site-ul Semimaraton Iași: https://semimaratoniasi.ro/

Distribuie acest proiect cu lumea!