Clubul Rotary Iași Copou a lansat proiectul „Rezolvarea conflictelor și prevenirea victimizării”

Miercuri, 13 decembrie 2023, clubul Rotary Iași Copou a lansat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Primăria Municipiului Iași, proiectul „Rezolvarea conflictelor și prevenirea victimizării”. La eveniment au participat reprezentanți ai partenerilor din proiect, Primarul Municipiului Iași, membri ai clubului, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar.

Proiectul „Rezolvarea conflictelor și prevenirea victimizării” are ca scop dezvoltarea metodelor alternative de soluționare a conflictelor ce pot apărea în spațiul public și privat, din care subiecții pot deveni VICTIME. Grupul țintă este format din elevii claselor IX-XII și studenții din universitățile de stat și private din județul Iași. Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Asociația ROR și Asociația Internațională a Polițiștilor.

Joi, 14 decembrie 2023, clubul Rotary Iași Copou a desfășurat prima activitate din cadrul proiectului „Rezolvarea conflictelor și prevenirea victimizării” la Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi”- Facultatea Construcții de Mașini și Management Industrial. Au fost prezenți 150 de studenți și 4 cadre universitare. Participanții au asistat la prezentări care au avut ca scop creşterea gradului de informare și conştientizare asupra aspectelor legate de autoapărare și starea de necesitate, reducerea factorilor de risc ce conduc la victimizare și creşterea gradului de autoprotecţie a grupurilor vulnerabile.

Distribuie acest proiect cu lumea!